Halaman

Walaupn Hidup 1000 th. Klau x Smbahyang Apa Gnanya

21.12.11

Angry Birds


Bersempena ulang tahun kedua “Angry Birds” pada 11 Disember, IM menyeru peminat permainan “Angry Birds” di Malaysia mencontohi semangat juang yang ditunjukkan oleh ‘burung-burung yang marah’ terhadap ‘si pencuri’ dan mengajak setiap warganegara yang prihatin menghapuskan budaya korupsi dan pecah amanah di kalangan pemimpin.
 
Berdasarkan laporan berita The Malaysian Insider yang menyatakan “Angry Birds” adalah salah satu daripada carian Google paling popular di kalangan rakyat Malaysia,

IM memuji kreativiti pereka permainan “Angry Birds”, Rovio Mobile, yang berjaya memecah rekod tertinggi di dalam sejarah permainan video dengan jumlah muat turun melebihi 500 juta, hasil idea permainan yang santai, interaktif, dan mempunyai makna tersendiri.
 
Permainan “Angry Birds” memberi inspirasi perjuangan mempertahankan hak. “Angry Birds” secara kreatif dan penuh tekad berusaha mendapatkan kembali telur mereka yang dicuri.

Pada setiap peringkat, “Angry Birds” perlu meningkatkan keupayaan untuk memecahkan tembok dan helah oleh si pencuri untuk berselindung. Ini mengajar kita TIGA perkara iaitu;
 
i. Rakyat perlu bangkit menentang kezaliman

ii. Pencuri akan ditentang

iii. Pihak yang benar pasti akan mengalahkan pihak yang salah.
 
”Angry Birds” mengajar rakyat agar bangkit berjuang menghapuskan kezaliman dengan slogan popularnya “Jangan Curi !!”

Fikir-fikir kan lah!!!!

No comments: