Halaman

Walaupn Hidup 1000 th. Klau x Smbahyang Apa Gnanya

20.9.11

Halal Haram Kehidupan ~ Bila Rakyat Malaysia Sudah Tak Ambil Peduli!

Pic. KOSMO:
rakyat Malaysia bernafsu rakus mencuri beras dari lori kemalangan

Sikap segelintir rakyat negara ini yang sudah tidak ambil peduli tentang halal haram sumber kehidupan mereka di Akhir Zaman ini amat saya kesali.

Tanpa mengambil kira perbatasan kaum, bangsa dan kefahaman agama, saya amat dukacita melihat kerakusan nafsu manusia yang boleh semberono sahaja merampas dan mencuri hasil usaha orang lain tanpa berasa malu atau segan dengan jenayah mereka itu.

Tempoh hari ada kes kereta pacuan 4 roda terbalik yang membawa siling berjumlah puluhan ribuan ringgit menjadi mangsa para pencuri yang terdiri dari rakyat negara ini yang mencuri didepan anggota polis yang tak dapat membuat apa apa kerana bilangan para pencuri terlalu ramai.

Berita kerakusan rakyat Malaysia yang mencuri beras ini dilaporkan oleh akhbar Kosmo.
 
Para pencuri bertuhankan nafsu ini boleh membiarkan mayat kelindan lori yang terlibat didalam kemalangan ini terperosok dibawah lori beras yang terbalik dan mereka terus menimba hasil curian mereka itu untuk membawa balik beri makan kepada keluarga mereka!

Pic. KOSMO:
Pemandu lori yang malang kesal dengan sikap rakyat Malaysia yang tak pedulikannya serta mayat rakan sekerjanya yang dibiar terperosok dibawah lori

Bangsat sekali para pencuri berhati kejam ini. Saya amat sakit hati melihat semua ini. Saya hairan dengan sikap orang zaman sekarang yang sudah tidak ada sedikit pun rasa kasihan, belas dan ikhsan terhadap nasib malang yang menimpa orang lain!

Manusia semakin kejam di Akhir Zaman ini. Ini semua berpunca dari kelemahan pihak pemerintah Kerajaan Malaysia dan Kesultanan Melayu yang masih terus menjadi hamba pihak Kolonial British yang merangkakan Perlembagaan Persekutuan mengikut acuan mereka sehingga Hukum Syarak dan Syariah Allah hanya sekadar menjadi perhiasan semata mata di Mamluk al Malaisie ini.

from MAHAGURU58

No comments: