Halaman

Walaupn Hidup 1000 th. Klau x Smbahyang Apa Gnanya

11.7.11

Simbolik Arwah Baharuddin-Wajib Setiap Rakyat Malaysia Tahu Keajaiban Ini
SEBELUM MENINGGAL BELIAU SEMPAT MENGIMAMKAN SOLAT.ALLAHUAKBAR

ALFATIHAH...

ALLAHUAKBAR!!!ALLAHUAKBAR!!!ALLAHUAKBAR!!!

TIADA YANG TERJADI IANYA SECARA KEBETULLAN.SETIAP YANG TERJADI ITU ADA HIKMAHNYA JUGA PETUNJUK BAGI MEREKA YANG BERIMAN,YAKIN DAN PERCAYA.

Bismillahirrahmanirrahim ...Sahabat kita yang meninggal ini rupanya telah meninggalkan satu kenangan manis dalam negara.Persaudaraan diantara rakyat dalam negara ini walau ianya berbeza warna kulit dan agama.Demi menegakkan KEADILAN, ALLAH Subhallah taala membuka pintu hati diantara kedua-dua bangsa ini bersatu dan berkerjasama dalam melaungkan kalimah Allah.Kelihatan gambar diatas seakan Allahyarham berdoa dengan khusyuknya kepada Allah sambil seorang pemuda Cina memegang pembesar suara yang kelihatan tiada apa-apa masalah diantara mereka.Semangat tolong menolong diantara kita rakyat MALAYSIA dan ini sebagai ICON/SIMBOLIK KEPADA TUNTUTAN KEADILAN.
 
Ini adalah satu perkara yg unik dan tidak pernah berlaku di negara ini.Ini merupakan satu kebangkitan.Orang muda tanpa mengira warna perlu membantu orang tua di dalam perkara bukan maksiat lebih-lebih lagi TUNTUTAN KEADILAN.
 
Bersatu hatilah kita semua rakyat MALAYSIA.Jangan ada diantara kita ketamakkan,hasad dengki dan perangai tercela.Haruslah kita bergabung demi NEGARA kita dan HAK kita sebagai rakyat MALAYSIA.Jangan disiakan nyawa sahabat kita dan petunjuk dari TUHAN YANG MAHA ESA.
 
Inilah peluang kebangkitan diantara kita semua.Jika ALLAHYARHAM BAHARUDDIN boleh memberi tauladan kepada kita diatas semangat setiakawan tanpa mengira bangsa.APA mungkin kita yang hidup ini tidak boleh menyambung perjuangan beliau.
 
Ambo cukup terhiba akan keunikkan ini.Tiada kata yang indah untuk menggambarkannya.Bermulalah kebangkitan rakyat MALAYSIA melakar sejarah negara. TAKBIRRRRRRR!!!!

Dicatat oleh Saufi Yusoff

2 comments:

anakmuaallaf said...

As Salam sedikit pembetulan..Gambar dalan posting ini ialah Hj. Shuhardi Mohd dari Sepang... Kena tahan depan Puduraya, masa polis bawak dia ke tempat kumpul tahanan depan Maybank, Hj. Shuhardi kekejangan & sesak nafas... Polis pengiring dia terus tinggal dia tepi jalan... Ikatan tangan dia x dibuka, hampir 30 minit bertarung nyawa dengan tangan terikat dibelakang badan.
Bukan aruah pemandu teksi yang bernama Baharudin...

Insan Musafir said...

sahabat anakmuaallaf... harap maaf di atas ke khilafan ini.